Βιογραφικό

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικό - Αθανάσιος Παγώνας - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο Αθανάσιος Παγώνας - Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο Αθανάσιος Παγώνας είναι ορθοπαιδικός χειρουργός, με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και εκπαιδευτική και κλινική εμπειρία στη χειρουργική ρομποτική στον ορθοπαιδικό άρρωστο. Ως ιδιώτης ιατρός συνεργάζεται με νοσοκομεία - κλινικές, όπως το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΛ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ (Άντερσεν 1 Π. Ψυχικό) και DR HOSPITAL (Κεφαλληνίας 26 Κυψέλη), ενώ είναι Υπεύθυνος Ιατρός της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του ΠΑΕ Αχαρναϊκού και όλων των Ακαδημιών της.

Με την αποφοίτησή του από το λύκειο Θρακομακεδόνων το 1991, ο Αθανάσιος Παγώνας σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο NAPOLI FEDERICO II, όπου μετά από εξαετή φοίτηση, αποφοίτησε με άριστα (102/110). Το τελευταίο έτος των σπουδών του εργάστηκε ως άμισθος βοηθός της χειρουργικής κλινικής Π.Γ.Ν.Ν. Ιωνίας, «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ».

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1999 εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος και ως αγροτικός ιατρός στο Υ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας. Τα έτη 2000 και 2001 ολοκλήρωσε την άσκηση ειδικότητας στη χειρουργική, στην Α’ Χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Ν Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» και στη συνέχεια εργάσθηκε ως έμμισθος ιατρός της κλινικής «Ιπποκράτης».

Το 2004 και για πέντε χρόνια προχώρησε στην άσκηση ειδικότητας στην Ορθοπαιδική στο Π.Γ.Ν. Κηφισιάς «ΚΑΤ», όπου το 2009 απέκτησε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του το Σεπτέμβριο του 2005 έως το Φεβρουάριο του 2006 παρακολούθησε με υποτροφία το τμήμα ορθοπαιδικής αθλητικής τραυματολογίας και εργαστήριο εκβιομηχανικής του περίφημου ορθοπαιδικού ινστιτούτου RIZZOLI στην Bologna. Κατά την παραμονή του εκεί, απέκτησε εμπειρία στη χειρουργική ρομποτική στον ορθοπαιδικό άρρωστο.

Στα πλαίσια της εξειδίκευσής του και της συνεχούς επιστημονικής του κατάρτισης στο αντικείμενο της ορθοπαιδικής, ο Αθανάσιος Παγώνας παρακολούθησε τον Οκτώβριο του 2006 εξάμηνη εκπαίδευση στην κλινική χειρουργική Άνω Άκρου και Μικροχειρουργικής του ΚΑΤ και στη συνέχεια για ένα χρόνο, στο παιδοορθοπαιδικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου. Το Δεκέμβριο του 2007 έλαβε πιστοποιητικό ΑΟ Course Advance in Operative Fracture Management, στο Νταβός της Ελβετίας.

Το 2005 ξεκίνησε τη συνεργασία του ως Υπεύθυνος Ιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ Αχαρναϊκός και όλων των Ακαδημιών της, θέση που κατέχει έως σήμερα, ενώ το 2009 ξεκίνησε την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και ιδιωτικού ιατρείου συνεργαζόμενος με διάφορα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε όλη την εκπαιδευτική και επαγγελματική του πορεία συμμετέχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια παρακολουθώντας όλες τις τεχνολογικές και ιατρικές εξελίξεις στον τομέα της ορθοπαιδικής, ενώ έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή έγκυρα ιατρικά περιοδικά.


Είναι μέλος:

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά