ΜΕΘΟΔΟΣ PRP

Η χρήση ενέσεων πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων έχει γίνει πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP);

Η χρήση ενέσεων πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων έχει γίνει πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια. Οι ενέσεις PRP είναι σχετικά ασφαλείς και μπορούν ενδεχομένως να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης των μαλακών ιστών. Αυτή χρησιμοποιεί ενέσεις συγκέντρωσης των αιμοπεταλίων του ίδιου του ασθενούς για να επιταχύνει την επούλωση των τραυματισμένων τενόντων, συνδέσμων, μυών και αρθρώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι ενέσεις PRP χρησιμοποιούν το θεραπευτικό σύστημα του κάθε ασθενούς για τη βελτίωση των μυοσκελετικών του προβλημάτων. Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται συνήθως για τη αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας και του εκφυλισμού των αρθρώσεων.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας PRP;

  1. Το αίμα λαμβάνεται από μια φλέβα στο χέρι
  2. Έπειτα υποβάλλεται σε επεξεργασία για να διαχωριστεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα το οποίο στη συνέχεια υποβάλλεται σε περαιτέρω επεξεργασία για να διαχωριστεί ένα υγρό πρωτεΐνης
  3. Αυτό το υγρό στη συνέχεια εγχέεται στην προσβεβλημένη άρθρωση

Μερικά από τα οφέλη του PRP είναι :

  • Η ανακατασκευή του τραυματισμένου ιστού
  • Η πρόληψη επώδυνων φλεγμονωδών διεργασιών
  • Η βελτίωση της κινητικότητας
  • Η καθυστέρηση στην εξέλιξη της νόσου και η ανάγκη για τεχνητή άρθρωση
  • Η μείωση αναλγητικών με πιθανές παρενέργειες.

Πόσο διαρκούν τα οφέλη;

Τα οφέλη της θεραπείας PRP φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενα και πολλοί ερευνητές διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους αυτή η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κλινικό περιβάλλον. Μια πορεία τριών ενέσεων, σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερα διαστήματα, έχει αποδειχθεί ότι παρέχει σημαντικά οφέλη για κατά μέσο όρο 12 μήνες στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και στην τενοντοπάθεια.

Category
ypiresies
Year
medicare-logo-white

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κατανοήσουμε το πρόβλημα σας και να καταλήξουμε στην καταλληλότερη θεραπεία.

Τελευταία άρθρα

© 2022 Athanasios Pagonas, All Rights Reserved.Powered By