ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Οι ρομποτικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν λιγότερες και μικρότερες τομές, μειώνοντας τη μετεγχειρητική φροντίδα.

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Title:

Description:

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Οι ρομποτικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν λιγότερες και μικρότερες τομές, μειώνοντας τη μετεγχειρητική φροντίδα.

Ρομποτικός βραχίονας Mako

Η ορθοπεδική χειρουργική με ρομποτικό βραχίονα Mako είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε για χειρουργικές επεμβάσεις αντικατάστασης γόνατος και ισχίου. Επιτρέπει στον ορθοπεδικό να προγραμματίσει εκ των προτέρων την επέμβαση χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Mako και στη συνέχεια να την εκτελέσει καθοδηγώντας τον ρομποτικό βραχίονα για να αφαιρέσει με ακρίβεια τα οστά και τους χόνδρους.

Ποια είναι τα οφέλη της χειρουργικής με ρομποτικό βραχίονα Mako;

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μερικές ή ολικές αντικαταστάσεις γονάτων
 • Βοηθά στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου χειρουργικού σχεδίου
 • Κάνει τον χειρουργό να έχει απόλυτο έλεγχο
 • Βοηθά στη διασφάλιση της σωστής προετοιμασίας των οστών
 • Επιτρέπει την ακριβή τοποθέτηση του εμφυτεύματος
 • Παράγει ελάχιστη απώλεια αίματος και μικρότερη ουλή
 • Βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών και μαλακών ιστών
 • Έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο
 • Παρέχει ταχύτερη ανάρρωση και μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο

Πώς είναι η αποκατάσταση;

Η ανάρρωση είναι συνήθως πιο γρήγορη από ό,τι με τις παραδοσιακές μεθόδους αντικατάστασης γόνατος. Ο ασθενής πιθανόν να μπορεί να περπατάει λίγες ώρες μετά την επέμβαση και πιθανότατα να μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες σε 1-4 εβδομάδες. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την υγεία του ασθενούς και την έκταση της επέμβασης.

Αρθροπλαστική γόνατος

Η επέμβαση αντικατάστασης γόνατος (αρθροπλαστική) είναι μια κοινή επέμβαση που περιλαμβάνει την αντικατάσταση ενός κατεστραμμένου ή φθαρμένου γόνατος με μια τεχνητή άρθρωση. Μεταλλικά και πλαστικά μέρη χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα άκρα των οστών που σχηματίζουν την άρθρωση του γόνατος, μαζί με την επιγονατίδα.

Η αρθροπλαστική γόνατος είναι συνήθως απαραίτητη όταν η άρθρωση του γόνατος είναι φθαρμένη ή κατεστραμμένη, με αποτέλεσμα η κινητικότητά να είναι μειωμένη. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για επέμβαση αντικατάστασης γόνατος είναι η οστεοαρθρίτιδα. Άλλοι λόγοι υγείας που προκαλούν βλάβη στο γόνατο είναι:

 • Η ρευματοειδής αρθρίτιδα
 • Η αιμοφιλία
 • Η αρθρίτιδα
 • Οι διαταραχές που προκαλούν ασυνήθιστη ανάπτυξη των οστών
 • Ο τραυματισμός του γόνατου
 • Η παραμόρφωση γόνατος με πόνο και απώλεια χόνδρου

Αρθροπλαστική ισχίου

Η αντικατάσταση ισχίου είναι μια πολύ επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία τμήματα της λεκάνης και του μηριαίου οστού που σχηματίζουν την άρθρωση του ισχίου αντικαθίστανται με εμφυτεύματα. Εκτελείται κυρίως για την ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας του ισχίου.

Η πιο κοινή αιτία χρόνιου πόνου και αναπηρίας στο ισχίο είναι η αρθρίτιδα. Η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η μετατραυματική αρθρίτιδα είναι οι πιο κοινές μορφές αυτής της νόσου. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές για τη θεραπεία τραυματισμών όπως ένα σπασμένο ή ακατάλληλα αναπτυσσόμενο ισχίο αλλά και για άλλες παθήσεις.

 

Ενέσιμο Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στα θηλαστικά, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30% της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Θεωρείται ως «η κόλλα που κρατά το σώμα ενωμένο» και κύρια εντόπιση της αποτελούν τα οστά, οι τένοντες και το δέρμα. Ο οργανισμός μας παράγει φυσικά την απαραίτητη ποσότητα του κολλαγόνου. Με την πάροδο του χρόνου όμως και την γήρανση του οργανισμού η παραγωγή αυτή μειώνεται αισθητά. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να καταπολεμήσουμε αυτά τα σημάδια της γήρανσης, στρεφόμαστε σε ενέσεις κολλαγόνου για να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.

Η θεραπεία με ενέσιμο κολλαγόνο είναι σε θέση να θεραπεύσει τοπικές βλάβες ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αποκατάσταση ορθοπεδικών παθήσεων.

Category
ypiresies
Year
medicare-logo-white

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κατανοήσουμε το πρόβλημα σας και να καταλήξουμε στην καταλληλότερη θεραπεία.

Τελευταία άρθρα

© 2022 Athanasios Pagonas, All Rights Reserved.Powered By